Livet kan vara stressigt och ofta känns det som att du aldrig har tillräckligt med tid. Det skrivs om livsbalansen i medierna där man skall snyggt parera mellan familjen, jobbet, vännerna och alla projekt man skall hinna med. Men hur lätt är det egentligen?

När du kommer hem är du helt slut och någon gång måste man väl få vila?

Kanske är du en av de som flyttat till en ny stad och du har tyvärr inte så många vänner och hur tusan skaffar man sig nya vänner alternativt några fler? Visst du har gått på lite mingel event men allvarligt hur många nya vänner eller folk man verkligen tycker om har man träffat på de där eventen? Jag har träffat 0 än så länge på mina 36 år.

Snabb hack för uppdaterat socialt liv – ca 3 timmar per månad max (inklusive umgänge) 

Så här kommer en lösning som fungerar fantastiskt bra.

Allting handlar om att sätta sig i förarsätet för sitt eget liv och styra upp det som man vill ha det.

Inspirationen för detta hack kommer från min underbara mamma. Grejen är att det var få som firade jul hemma hos henne  och hon ville så gärna ha alla barnen och barnbarnen samlade. Hon vill ha ett stort event vid jul helt enkelt. Så vad gjorde hon? Hon tog kontroll och uppfann en ny tradition. Hon bestämde sig för att bjuda in alla på Juldagen för kalkonmiddag och att vi skulle spela julklappsspelet. Istället för att vara ledsen för julafton så tog hon kontroll över juldagen och  alla i familjen kommer varje år. Alla ser fram emot det och hon har ingen konkurrens.

Styr upp ditt eget event på 5 min 

Jag har bott i Göteborg i många år och kände att jag känner förvånansvärt lite folk. För att lösa detta så startade jag och en kompis en Brunch Klubb. En gång varannan månad så bjuder vi in alla vänner plus vänners vänner till ett ställe i stan som serverar brunch kl 12 på en söndag. Alla hänger i två timmar och sedan går man hem. En del som blir inbjudna kommer sällan och andra kommer varje gång och vi har gått från 6 personer per gång till att vara ca 18 personer per gång. Jag har lärt känna en massa nytt folk och fått nya vänner. Det bästa är dock att det blir en chans att fördjupa relationen med bekanta och snacka med sina egna vänner.

Styr upp ditt event med Facebook

Screen Shot 2015-11-04 at 20.41.31Så hur bjuder man in folk och arrangerar allt? Det är super enkelt. Gå till Facebook och starta ett event. Lägg upp en snygg bild, skriv datum och tid samt en enkel och inbjudande text. Sedan bjuder du in dina vänner och ber dem att bjuda in sina vänner.

När du är klar med detta så ring stället du vill att alla skall komma till och boka bord.

Allt detta tar ca 5 min.

Dagen det är dags för eventet 

Några dagar innan kan det vara bra att kolla hur många som kommer och se till att styra upp bokningen. Jag brukar också skicka ut påminnelse till folk. När det sedan är dags för själva eventet så betalar ju var och en för sig och allt du behöver göra är att gå till brunchen, umgås och ha kul. Alla kommer älska själva grejen och du är så klart drottningen / kungen för det är du som fixat.

4 snabba tips för lyckade event 

  1. Tänk på att allt växer. Att bara göra ett event är för litet. Se till att göra flera stycken återkommande och du kommer se att mer och mer människor kommer.
  2. Skicka ut påminnelser och se till att göra folk exalterade. Fundera på om du kan göra eventet mer kreativt. Om det är påsk så kan man ha temat att alla skall ha något gult på sig exempelvis. Det är så otroligt enkelt och folk tycker det är lite kul.
  3. Givetvis kan man hitta på andra typer av events. Jag och min kompis har haft pre and after run, Halloween på Liseberg och julfest. Hitta på saker som du tycker är kul och få andra att hänga på.
  4. Var väldigt välkomnande mot alla. Man har alltid fördomar om hur folk är. Skit i dem. Bjud in istället alla och se hur folk lär känna varandra och faktiskt har kul.

Ta nu kontroll över ditt liv och starta ditt eget event! Lycka till

Brunchkramar

Daniel Nilsson

För att bli inspirerad av Daniel – Ledarskap – Tillväxt – Sälj – Marknadsföring – Strategi och Entreprenörskap
Gå till www.daniel-one.com

 

Läs mer om hur du kan utnyttja FaceBook till din fördel


 

FLAWD:

Prenumerera på vår Podd på iTunes
Gå med i vår FaceBook Grupp – bli en aktiv deltagare!
Häng med i surret på Twitter
Nyhetsbrev – Få det bästa av det senaste :)

Award Winning Produce

Order Online

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vestibulum aliquam cursus. Mauris molestie aliquam urna. Curabitur nec eleifend risus. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue.

cattle-farming